Screentec aloittaa FFP3 hengityssuojaimien tuotannon

Kuva: Tero Suutari.

Kriisiaikana erilaisten suojavarusteiden kysyntä kasvaa huomattavasti. Tämän takia Screentec aloitti jo viime kuussa suojavisiirien tuotannon ja nyt Screentec aikoo lisätä myös FFP3 luokan hengityssuojaimet tuotevalikoimaansa.

Maaliskuussa, Screentecin teknologiapäällikkö Mikko Paakkolanvaara, sai idean aloittaa suojavisiirien tuotannon nähdessään miten huono visiirien saatavuus Suomessa oli. Muutamassa viikossa Screentec sai ajettua ylös visiirien massatuotannon ja aloitettua tuotteen CE-sertifiointiprosessin. Suojavisiirin viikoittainen tuotanto ylittää jo 30 000 kpl ja tuotantovauhti kasvaa yhä.

Valitettavasti visiirit eivät ole ainoa suojavaruste, joista on pulaa. Suomen ja muiden EU-valtioiden uusien säädöksien mukaan FFP3 maskeja tarvitaan huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Turvatakseen maskien saatavuuden, Screentec on tehnyt sopimuksen viiden suomalaisen yliopistosairaalan kanssa lähes kuuden miljoonan maskin tuotannosta.

Toimitusjohtaja Antti Tauriainen on varma, että yritys pystyy vastamaan pyyntöön: ” Suojavisiirin tuotannon kanssa olemme osoittaneet, että pystymme hyvin lyhyessä ajassa ajamaan tuotannon ylös ja pystymme toimimaan sopimuksien mukaisesti. Tämän takia sairaalat luottavat meihin myös tässä projektissa.”

Vaikka yrityksessä tapahtuu paljon tällä hetkellä, Antti pysyy rauhallisena: ”Visiirituotanto ja tämä uusi projekti tarkoittavat, että pystymme palkkaamaan 18-26 uutta henkilöä yritykseemme. Tämä on meille merkittävä lisäys ja haluamme että näille henkilöille olisi myös tulevaisuudessa meillä työpaikka. Siksi rakennamme yritystä ajatellen pitkälle tulevaisuuteen ja suojavisiirit ja hengityssuojaimet tulevat olemaan pysyvä osa Screentecin tuotevalikoimaa. Yritys on ollut osa oululaista osaamista jo yli 30 vuotta ja tuotanto pysyy Oulussa jatkossakin.”

‹ Back to Blog & News